Erilaiset voileipätäytteet sopivat hyvin esimerkiksi illanistujaisiin tai viikonlopun elokuvahetkiin. Voileipätäytteet tarjoillaan Uotilan leipien kanssa, joista jokainen voi koota oman suosikkinsa!
Alkuruoka
Juhla
Maalaisruislimppu
Perunalimppu
Saaristolaislimppu
Jaa:
Ainekset
katkarapuja360 g
täysmajoneesia4 rkl
hienonnettua tilliä2 rkl
sitruunan kuori raastettuna1
sitruunanmehua2 tl
4 rouhaisua valkopippuria myllystä
(2-4 rouhaisua merisuolaa myllystä)
lohta200 g
hienoa merisuolaa2 g
sipuli½
hienonnettua tilliä1 rkl
sitruunan kuori raastettuna½
2 rouhaisua valkopippuria myllystä
tuoreita suppilovahveroita1 l
rypsiöljyä2 rkl
6-8 rouhaisua merisuolaa myllystä
(tarjoiluun maustamatonta tuorejuustoa)
Valmistusohjeet
Valuta jääkaapissa sulatetut katkaravut hyvin, ettei niihin jää nestettä. Sekoita muut ainekset joukkoon ja mausta valkopippurilla, sekä tarvittaessa suolalla. Täyte sopii loistavasti Saaristolaislimpun kanssa.
Pilko lohi pieniksi kuutioiksi ja mausta se merisuolalla jo edellisenä päivänä. Laita lohikuutiot ilmatiiviissä rasiassa jääkaappiin graavaantumaan. Pilko sipuli hyvin pieneksi kuutioksi ja lisää se tillin kanssa tarjoilupäivänä graavilohikuutioiden joukkoon. Lisää myös raastettu sitruunankuori joukkoon. Mausta massa valkopippurilla. Täyte sopii Maalaisruislimpun ja Saaristolaislimpun kanssa.
Laita sienet kuumalle pannulle rypsiöljyn kanssa. Paista sieniä niin että niistä lähtee iso osa nestettä ja osa sienistä on rapsakoita. Mausta sienet suolalla ja nostele leipäviipaleen päälle. Paistetut suppilovahverot sopivat hyvin tuorejuuston kanssa nautittaviksi.
Täyte sopii Perunalimpun ja Saaristolaislimpun kanssa erityisen hyvin.