Valkosipulileipä on monen suosikki ja mukavaa vaihtelua siihen saat, kun teet siitä rukiisen version. Samaan tapaan tätä voi tarjoilla salaatin tai keittojen kanssa tai vaikka sellaisenaankin maistuu ihan varmasti useamman siivun verran.
Iltapala
Maalaisruislimppu
Välipala
Jaa:
Ainekset
voita (normaalisuolainen)100 g
suolaa1/2 tl
valkosipulinkynttä tai valkosipulimurskaa (Valkoliekki) 3 tl
Maalaisruislimppua8 siivua
Valkosipulivoita
Tarjoiluun rapeaa salaattia ja yrttejä esim. lehtipersiljaa ja basilikaa
Valmistusohjeet
1. Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä tai lämmitä muutama sekunti mikrossa, jotta voin rakenne on pehmeää.
2. Sekoita pehmeään voihin murskatut valkosipulinkynnet tai valmis valkosipulimurska ja mausta suolalla. Tarkista maku.
Vinkki: Mikäli säilytät valkosipulivoita jääkaapissa, kannattaa siihen sekoittaa 1 rkl rypsiöljyä, näin voi pysyy notkeampana ja on helpompi levittää leivälle.
3. Voitele leipäsiivut reilulla määrällä valkosipulivoita (n .0,5 cm paksuudelta). Nostele siivut leivinpaperin päälle uunin pellille. Paahda leivät uunin ylävastuksilla, 200-asteessa n.4-5 minuuttia, kunnes valkosipulinpalaset alkavat paahtumaan kauniisti. Nauti sellaisenaan, juustojen tai rapean salaatin kanssa.