Nämä Uotilan sapakset seuraavat grillikautta, aina minihampurilaisesta paistettuun halloumiin. Kolmen koplan sapaskokonaisuus muodostuu loisteliaaksi yhdessä pehmeän maksamakkarasapaksen kanssa.
Maalaisruislimppu
Pääruoka
Perunalimppu
Jaa:
Ainekset
paistijauhelihaa400 g
kananmuna1
hienoa merisuolaa2 tl
sipuli1
vehnäjauhoja1 rkl
Mustapippuria
majoneesia1 dl
Dijon sinappia2 tl
maksamakkaraa150 g
smetanaa120 g
Valkopippuria ja tarvittaessa suolaa
Valmistusohjeet
Leikkaa halloumijuustosta viipaleita ja paista ne voin kanssa pannulla kullanruskeiksi. Aseta viipaloidut avokadot ruisviipaleen päälle ja penslaa ne sitruunamehulla, jottei avokado tummu. Aseta tomaattiviipale ja paistetut halloumiviipaleet avokadon päälle. Koristele verigreipillä ja rucolasalaatilla, ne tuovat lisäksi mukavaa makumaailmaa halloumin kanssa.
Paista hienonnettu sipuli pannulla voinokareen kanssa ja jäähdytä. Vaivaa jauheliha ja jäähtynyt sipuli, sekä muut ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta lihapullia ja painele ne pihveiksi. Paista pihvit ruskeiksi voin kanssa pannulla.
Sekoita majoneesi ja sinappi tasaiseksi massaksi, mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Kokoaminen pohjasta alkaen:
ruislimppuviipale,
sinappimajoneesi,
salaatti,
suolakurkkuviipale,
pihvi,
sinappimajoneesi,
ruislimppuviipale.
Paina coctailtikku puolikkaan kirsikkatomaatin läpi ja paina tikku hampurilaiseen, jolloin se on helposti nostettavissa ja tarjoileminen on vaivatonta.
Sekoita maksamakkara tasaiseksi massaksi. Lisää smetana ja mausteet, sekoita. Tarjoile mousse perunalimppuviipaleen päällä, kera kapriksen ja ruohosipulin. Koristeeksi voit käyttää orvokkeja.
Resepti ja kuvat: Tekla Wannas