Toastit ovat mukavan ruokaisia vaihtoehtoja, jotka maistuvat koko perheelle. Ruislimppuviipaleet ovat oivallinen valinta myös toastleiväksi. Reseptissä mehevöitetty juustoraaste vie toastin herkullisuuden uudelle tasolle.
Iltapala
Maalaisruislimppu
Välipala
Jaa:
Ainekset
cheddarjuustoraastetta1 dl
rypsiöljyä2 rkl
tomaattia4 siivua
Maalaisruislimppua tai Saaristolaislimppua4 siivua
Valmistusohjeet
Sekoita cheddarjuustoraaste ja rypsiöljy kulhossa keskenään.
Siivuta tomaatista ohuita siivuja.
Levitä leipäviipaleet leikkuulaudalle ja nostele kahden leipäviipaleen päälle n.1 rkl juustoraastetta, laita päälle tomaattisiivu. Laita juustoraastetta vielä kerros tomaattisiivujen päälle. Nosta toiset leipäviipaleet täytteiden päälle.
Paahda toasterissa tai vaihtoehtoisesti paista öljytyllä grillin parilalla tai halutessasi paistinpannulla (noin minuutti per leivän puoli).
Juustotoast on valmis nautittavaksi. Herkuttele sellaisenaan tai vaikka salaatin kanssa.
Vinkki!
Leipiä ei tarvitse voidella erikseen, sillä juustoraasteessa on öljyä, joka mehevöittää leivän pintaa.
Nämä leivät voi esivalmistella jääkaappiin jo edellisenä päivänä rasiaan, näin ne on helppo ja nopea valmistaa kun nälkä yllättää.
Voit käyttää muutakin juustoraastetta, oman mieltymyksesi mukaan.
Kokeile myös Uotilan saaristolaisleivän kanssa.