Avokadoleipä

Superaamiainen

Aamupala on päivän tärkein ateria. Tämän superaamiaisen perustana toimii Uotilan Maalaisruislimppu, johon idut tuovat ainutlaatuista makua ja mehevyyttä. Tällä vegaanisella superaamiaisella päivä lähtee varmasti hyvin käyntiin!

Resepti ja kuva: Johanna H.

  • Aamupala
  • Maalaisruislimppu
  • Maidoton
  • Munaton
  • Välipala
  • Vegaaninen

Ainekset

  • Uotilan Maalaisruislimppua1 viipale
  • Avokado1/2
  • Kirsikkatomaatteja
  • Silmusalaattia
  • Sitruunamehua1 rkl
  • suolaa ja pippuriaripaus
  • Avokado1/2
  • Banaani1/2
  • Pinaattia2 dl
  • Mangopiltti1
  • vettä tai esim. mantelimaitoa1-2 dl

Valmistusohjeet

  1. Puolita avokado ja poista kivi varovasti rikkomatta avokadon rakennetta. Säästä toinen puolikas smoothieta varten.
  2. Asettele Maalaisruislimpun päälle reilusti silmusalaattia. Leikkaa avokado leveyssuunnassa terävällä veitsellä ja asettele avokado silmusalaatin päälle.
  3. Leikkaa kirsikkatomaatteja 2-3 osaan ja asettele ne avokadon päälle. Purista avokadon päälle sitruunamehua. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria makua tuomaan.
  4. Toinen puolikas avokadosta tulee herkulliseen vihersmoothieen. Kaavi avokadon puolikas blenderiin ja lisää mukaan myös puolikas banaani, pinaatit sekä mangopiltti. Jotta smoothiesta saadaan juoksevaa, lisää mukaan noin 1-2 dl nestettä, esim. vettä tai mantelimaitoa.
  5. Soseuta ainekset tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa lisää nestettä.

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

LISÄÄ RESEPTEJÄ MAALAISRUISLIMPUSTA

LISÄÄ TÄMÄN KALTAISIA RESEPTEJÄ