Itsetehty viikunahilloke on taivaallinen makupari sinihomejuuston seuraksi. Hilloketta voi tehdä enemmänkin ja tarjoilla juustotarjottimella, saaristolaisleivän kanssa.
Alkuruoka
Juhla
Munaton
Saaristolaislimppu
Välipala
Jaa:
Ainekset
tuoretta viikunaa2 kpl
voita10 g
sokeria 1/3 dl
sinihomejuustoa per leipä 10-15 g
Voita leipäviipaleiden voiteluun
Uotilan Saaristolaisleipää
Valmistusohjeet
Paloittele tuoreet viikunat pieniksi kuutioiksi.
Laita laakea paistinpannu lämpiämään liedelle. Tipauta voi pannulle ja anna sen sulaa, kaada sitten sokeri ja sekoita ne pannulla kauttaaltaan.
Lisää sitten viikunakuutiot, keitä kasaan 4-5min. aina välillä sekoittaen. Viikunat mehustuu pannulla ja sen jälkeen keittyy hillokkeeksi. Isompaa määrää tehdessä keittoaika pitenee.
Paahda leipäviipaleet ja voitele ne voilla. Levitä 1 rkl viikunahilloketta leivän päälle reilusti lusikalla nostellen ja nostele sinihomejuustosiivut sen päälle. Herkuttele!