Sillileipä

Sillileipä on monelle klassikko, jota tulee herkuteltua ehkäpä kesällä enempi. Täydellisesti keitetyn kananmunan kanssa klassikko on varma valinta sillileipähimoon. Sillileipä toimii niin Maalaisruislimpun, Perunalimpun kuin Saaristolaislimpunkin kanssa erinomaisesti ja on myös helppo tehdä.

  • Aamupala
  • Iltapala
  • Maalaisruislimppu
  • Saaristolaislimppu
  • Välipala

Ainekset

  • Saaristolais- tai Maalaisruislimppua2 siivua
  • täysmajoneesia2 rkl
  • salaatinlehteä2
  • matjessilliä tai sipulisilliä6-8 siivua
  • keitetty kananmuna1

Valmistusohjeet

  1. 1. Keitä ensin kananmuna. Laita kananmuna kattilaan, niin että se juuri jää veden alle. Keitinveteen kannattaa laittaa 1-2tl suolaa, tämä pitää kuoren paremmin ehjänä keittämisen ajan. Aloita ajanottaminen, kun vesi alkaa kiehua, keitä 6 minuuttia, jotta kananmuna on täydellisen pehmeä vielä keskeltä.
  2. 2. Kaada kuuma vesi pois ja täytä kattila kylmällä vedellä, ja jätä jäähtymään n.10 minuutiksi. Kuori kananmuna kopauttamalla kananmunaa kauttaaltaan pöytää vasten ja irrota kuori varovasti.
  3. 3. Kokoa leipä, paahda ensin leipäviipaleet ja voitele ne täysmajoneesilla. Laita salaatinlehti päälle, sekä silliviipaleet. Puolita kuorittu kananmuna vielä sillien päälle ja koristele halutessasi tuoreella tillillä. Nauti leipä välittömästi, tästä ei sillileipä juurikaan parane!

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ SAARISTOLAISLIMPUSTA