Perunalimpun makeus sopii loistavasti yhteen syksyn herkkujen kanssa. Sienestäjä saa nyt oman lämpimän nimikkoleipänsä, kera herkullisten ruusukaalien!
Iltapala
Juhla
Munaton
Perunalimppu
Jaa:
Ainekset
sipuli1
suppilovahveroita250 g
voita50 g
vehnäjauhoja3 rkl
kanalientä3 dl
kuohukermaa1-1 ½ dl
ruusukaalia300 g
merisuolaa (keitinveteen)½ rkl
voita20 g
Parmesanjuustoraastetta
Valmistusohjeet
Paista pilkotut sipulit ja renssatut sienet pannulla voin kanssa. Siirrä pannu levyltä pois, ripottele vehnäjauhot sienien päälle ja sekoita hyvin. Siirrä pannu takaisin lämmölle ja sekoita hyvin, kun vehnäjauho alkaa selkeästi kypsyä lisää kanaliemi ohuena nauhana pannulle, kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi kerma, mausta muhennos merisuolalla ja mustapippurilla.
Keitä renssatut, puolikkaat ruusukaalit kiehuvassa suolavedessä n.10 minuuttia, jolloin väri on vielä kauniin vihreä. Kaada keitinvesi pois ja pyörittele ruusukaalit voissa.
Nostele kaalit perunalimppuviipaleiden päälle. Kaalit peitetään sienimuhennoksella, jonka päälle laitetaan vielä parmesanjuustoraastetta. Herkku laitetaan uuniin 200°C asteeseen noin 10 minuutiksi, jonka jälkeen on valmista nautittavaksi.