Satokauden kasvikset ja kantarellidippi

Sadonkorjuuaika on täynnä tuoreita vihanneksia ja sieniä! Umaminen ja kuohkea kantarellidippi on loistava pari raikkaille satokauden kasviksille. Herkullinen kantarellidippi sopii myös täydellisesti grilliruokien kaveriksi, raikkaaksi alkupalaksi tai illanistujaisiin.

  • Alkuruoka
  • Iltapala
  • Leivät
  • Välipala

Ainekset

  • kantarelleja pieneksi pilkottuna150 g
  • pieni salottisipuli pilkottuna1
  • valkosipulinkynsi1
  • suolaa1,5 tl
  • voita1 rkl
  • ranskankermaa150 g (1 prk)
  • hienoa merisuolaa1-1,5 tl
  • sitruunan kuoriPuolikkaan
  • mustapippuria myllystä4-6 rouhaisua
  • Uotilan maalaisruislimppua
  • Tuoreita yrttejä koristeluun

Valmistusohjeet

  1. 1. Paista sienet kuumalla pannulla (et tarvitse voita tai öljyä), lisää sienien joukkoon suola. Paista kantarelleja kunnes neste on haihtunut ja ne ovat pehmeitä sekä kullanruskeita.
  2. 2. Lisää joukkoon voi, salottisipulit ja hienonnettu valkosipuli.
  3. 3. Anna sieni-sipuliseoksen jäähtyä laakealla astialla.
  4. 4. Vatkaa ranskankermaa kulhossa 2-3 minuuttia kunnes rakenne paksuuntuu ja kuohkeutuu.
  5. 5. Yhdistä sieni-sipuliseos ja ranskankerma.
  6. 6. Tarkista maku ja mausta vielä hienolla merisuolalla ja mustapippurilla.
  7. 7. Tarjoile kauden vihannesten kera. Pilko vihannekset sopivan kokoisiksi paloiksi. Pehmeämmät kasvikset voivat olla reilummankin kokoisia paloja. Juurekset puolestaan ohuempia siivuja. Juurekset kannattaakin siivuttaa suoraan jääveteen noin puoleksi tunniksi. Jolloin juureksista tulee erityisen rapeita.
  8. 8. Nostele juuressiivut jäävedestä pyyhkeen päälle kuivumaan ennen tarjoilua.
  9. 9. Kokoa kaunis dippilautanen annoksiksi ja nauti!
  10. Vinkit:
  11. - Voit raastaa mukaan myös sitruunan kuorta — tämä tuo dippiin raikkautta ja vastapainoa kantarellien pehmeään makuun.
  12. - Leiväksi sopivat kaikki Uotilan leivät - voit valita mieleisesi.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ MAALAISRUISLIMPUSTA