Saaristolaislimppu on kesäpöydän klassikko ja se taipuu helposti myös maukkaaksi grillileiväksi. Vahvemmat ja mausteisemmat juustot ja makkarat sopivat oivallisesti saaristolaislimpun kanssa.
Pääruoka
Saaristolaislimppu
Jaa:
Ainekset
Saaristolaislimppua4 siivua
gruyere juustoa80 g
chorizonakkeja8 kpl
pekonia8 siivua
öljyä paistamiseen2 rkl
Valmistusohjeet
Voitele leipäviipaleet rypsiölyllä pullasudin avulla. Leikkaa leipäviipaleiden päälle 0,5cm paksu juustosiivu ja laita seuraavaksi viillotettua chorizonakkia juuston päälle. Kiepauta pekoniviipaleet nakkileivän ympärille.
Paista kevyesti öljytyllä grillin parilalla tai halutessasi paistinpannulla (noin minuutti per leivän puoli). Kääntäessäsi leipää, laita kupu tai kansi leivän päälle, niin nakki lämpenee parhaitein.
Grillileipä on valmis nautittavaksi. Herkuttele raikkaan salaatin kanssa tai sellaisenaan.