Makeahko leipä sopii loistavasti riistan kanssa, makupariksi sopii esimerkiksi syksyn metsäsienet.
Alkuruoka
Juhla
Munaton
Saaristolaislimppu
Jaa:
Ainekset
poron ulkofilettä200g
karkeaa merisuolaa15g
timjamin oksia10 kpl
Rouhittua mustapippuria
(Foliota ja kelmua)
maustamatonta tuorejuustoa150 g
ranskankermaa1 rkl (25 g)
sinappia1 rkl (15 g)
Saaristolaislimppua
Paistettuja sieniä (esim. suppilovahvero)
Valmistusohjeet
Puhdista poron ulkofile mahdollisista kalvoista yms. Levitä foliosuikale pöydälle ja tämän päälle samankokoinen kelmu.
Ripottele kelmun päälle noin puolet mausteista ja yrteistä. Nosta liha mausteiden päälle ja laita loput mausteet ulkofileen päälle.
Nosta kelmun pidempi reuna fileen yli ja kääri se rullalle. Nosta kelmutettu ulkofile folion pidemmälle reunalle ja rullaa folio tiukasti fileen ympärille, paina päädyt kiinni.