Eletään syyssadonkorjuuaikaa. Siksipä perunalimppu saa makuparikseen punajuurta. Perunalimpun päälle paistetaan sipulia ja herkku kuorrutetaan vielä vuohenjuustolla.
Keitto
Munaton
Pääruoka
Perunalimppu
Jaa:
Ainekset
3 - 4 annosta
punajuurta500 g
keskikokoinen sipuli1
valkosipulinkynttä4
voita25 g
kanalientä tai kasvislientä1 dl
kermaa1 dl
hunajaa1 rkl
hienoa merisuolaa1-1 ½ tl
Reilusti mustapippuria
iso sipuli1
voita1 rkl
vuohenjuustoa150-200 g
Mustapippuria
Valmistusohjeet
Freesaa kuoritut ja pieniksi paloitellut punajuuret kattilassa. Lisää valkosipuli ja pilkottu sipuli. Peitä kasvikset reilusti vedellä ja keitä niitä kunnes ovat pehmeitä. Punajuuren keittämiseen kannattaa varata aikaa, sillä se kypsyy paljon hitaammin kuin esim. peruna.
Kun punajuuret ovat pehmeitä soseuta keitto ja lisää loput ainekset. Keittoa voi laimentaa maidolla, mikäli se on tarpeellista. Tarjoile smetanan ja vuohenjuustolla kuorrutetun perunalimpun kera.
Freesaa pilkottu sipuli voin kanssa pehmeäksi pannulla. Mausta pippurilla. Laita sipulipaistos voilla voidellun perunalimpun päälle ja leikkaa vuohenjuustoa sipulin päälle. Laita voileivät uuniin 220 asteeseen noin 10 minuutiksi. Herkuttele yhdessä punajuurikeiton kanssa.