Uunissa rapeaksi kypsennetty possu ja makeaksi pannulla paistettu omena sopivat Uotilan Maalaisruislimpun kanssa täydellisesti. Tämä on suurta herkkua, jos tykkää makean ja suolaisen yhdistelmästä.
Alkuruoka
Juhla
Maalaisruislimppu
Munaton
Jaa:
Ainekset
1 annos
Uotilan Maalaisruislimppuviipale
Levite
Possun kylkiviipale
omenaa2 kpl
sokeria ½ dl
voita Iso nokare
Suolaa mausteeksi
Puolikas sipuli
Koristeeksi ituja / silmusalaattia
Valmistusohjeet
Asettele uunipellille (leivinpaperin päälle) possun kylkiviipaleet ja lisää ripaus suolaa niiden päälle.
Paista ne uunissa n. 15min 220 asteessa.
Kaada possuista sulanut rasva pannulle ja lisää voi ja sokeri.
Lämmitä ja anna sokerin sekä voin ruskistua.
Leikkaa omenat neljään osaan ja kuutioi puolikas sipuli.
Lisää omenat ja sipuli sulaneen sokerin sekaan.
Paista kunnes omenat ja sipuli ovat pehmenneet.
Mausta ripauksella suolaa.
Levitä voita leivän päälle.
Lisää leivälle makea omena-sipuliseos ja rapea possun kylkiviipale.