poke bowl

Poke bowl

Hivenen salaattia täyttävämpi ja oikein herkullinen vaihtoehto on poke bowl. Perinteisesti se syödään riisin kanssa, mutta sama idea toimii loistavasti myös kuutioidun leivänkin kanssa.

  • Laktoositon
  • Maalaisruislimppu
  • Maidoton
  • Munaton
  • Pääruoka

Ainekset

  • lohta100 g
  • edamame papuja (sulatettuna 3/4 dl)50 g
  • salaatinversoja30 g
  • avokado½
  • pieni porkkana1 kpl
  • kurkkua30 g
  • poke sauce kastiketta (kikkoman)30-40 g
  • kevätsipulia pilkottuna1 dl
  • Uotilan Maalaisruislimppuviipaleita 4 kpl
  • sushiriisiä250 g
  • vettä 5 dl
  • riisiviinietikkaa3 rkl
  • hienoa merisuolaa1 tl
  • sokeria2 tl

Valmistusohjeet

  1. Siivuta lohi ohuiksi siivuiksi ja marinoi ne poke sauce:lla, laita hetkeksi jääkaappiin odottamaan kunnes muut raaka-aineet on valmiit.
  2. Kuori ja pilko porkkana, sekä kurkku ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi leipäviipaleet ja avokado kulhon pohjalle. Nostele marinoitu lohi ensin leipäkuutioiden ja avokadon päälle ja valuta loppu kastike leipäkuutioiden ja avokadon päälle. Näin leipä maustuu mukavan kosteaksi syötäväksi.
  3. Nostele loput kasvikset lautaselle; salaatinversot, kurkku,- ja porkkanasuikaleet, sekä edamame pavut. Koristele halutessasi tuoreella korianterilla, seesamin siemenillä ja syötävillä kukilla. Nauti!
  4. Vinkki! Voit halutessasi korvata puolet leivästä riisillä, keitto-ohje alla.
  5. Laita riisi laakeaan kattilaan ja huuhtele se kolme kertaa reilulla kylmällä vedellä. Kaada huuhtelujen väleissä vesi pois, viimeisen huuhteluveden pitäisi olla kirkasta.
  6. Kaada vesi pois ja mittaa oikea määrä vettä (5dl) riisin kanssa kattilaan. Laita kattila liedelle ja täydelle teholle. Kun vesi kiehuu kunnolla, säädä lämpötila pienelle lämmölle ja sekoita riisiä tarvittaessa pari kertaa (sushiriisi ei kaipaa turhaa sekoitusta, vaan tykkää kypsyä rauhakseen).
  7. Keitä riisiä miedolla lämmöllä 12-15 minuuttia, kunnes vesi on haihtunut. Kaada riisi laakeaan lasivuokaan jäähtymään ja ripottele mausteet päälle (suola, sokeri ja riisiviinietikka). Sekoita mausteet ja anna riisin jäähtyä rauhassa 15 minuuttia.
  8. Voit säilyttää riisiä päivän ajan huoneenlämmössä, mutta kostuta silloin kangaspyyhe kylmällä vedellä riisivuoan päälle, ylimääräinen vesi puristetaan pyyhkeestä pois.

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

RESEPTIT MAALAISRUISLIMPUSTA

LISÄÄ TÄMÄN KALTAISIA RESEPTEJÄ