Parsa-avokadoleipä

Raikas parsaleipä maistuu herkullisena välipalana. Aina parsaa ei tarvitse kypsentää, vaan se on oivallisen rapsakka herkku myös tuoreena.

  • Perunalimppu
  • Välipala

Ainekset

  • avokado (iso)1 kpl
  • sitruunamehua1 rkl
  • hienoa merisuolaa¾ tl
  • mustapippuria myllystä1-2 rouhaisua
  • vihreää tankoparsaatuorejuustoa (esim.Philadelphia)6-8 kpl
  • yrttiöljyä (resepti alla)6 rkl
  • retiisejä6-8 kpl
  • Uotilan perunalimppua4 siivua
  • oliiviöljyä (extra virgin)3 dl
  • basilikaa2 ruukkua
  • lehtipersiljaa1 ruukku
  • viinisuolaheinää1 ruukku
  • hienoa merisuolaa2 tl

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin yrttiöljy. Leikkaa yrtit saksilla yrttiruukuista pois ja huuhtaise ne kylmällä vedellä, painele talouspaperin sisällä kuivaksi. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä noin minuutin, jotta yrttiöljystä tulee tasaista. (Voit tehdä yrttiöljyn myös sauvasekoittimella, korkea reunaisessa astiassa).
  2. Valmista sitten avokadolevite, halkaise avokado veitsellä puoliksi ja koverra vihreä avokadon liha lusikalla syvälle lautaselle, poista samalla myös avokadonsiemen. Muussaa avokado haarukalla sileäksi tahnaksi ja mausta se sitruunamehulla, sekä suolalla ja mustapippurilla. (säilytä tahnaa ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa sen aikaa, kunnes muu reseptivalmistelu on tehty).
  3. Kuori tankoparsat ja paloittele ne pieniksi siivuiksi. Leikkaa retiiseistä päätypalat pois ja siivuta retiisi. Laita parsapalat ja retiisisiivut kulhoon, sekoita yrttiöljy joukkoon.
  4. Levitä leipäviipaleiden päälle avokadotahnaa reilusti ja nostele retiisit ja parsat avokadotahnan päälle. Nauti herkku sellaisenaan tai raasta vielä sitruunankuorta leivän päälle.
  5. Vinkki! Resepti on reilun kokoinen, koska yrttiöljy on muutenkin monikäyttöinen. Yrttiöljy sopii hyvin myös salaatteihin, paahdettujen kasvisten kanssa ja moneen leipäreseptiin. Voit säilyttää öljyä jääkaapissa esim. pullossa noin viikon verran. Oliiviöljy jähmettyy jääkaappilämpötilassa, joten pullo kannattaa ottaa hyvissä ajoin lämpenemään huoneenlämpöön ennen jatkokäyttöä.

Leipäsuositus

Perunalimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ PERUNALIMPUSTA