Päärynämurupaistos

Herkullinen päärynäpaistos on täydellinen jälkiruoka sadonkorjuun juhlistamiseen. Tämä klassikkoresepti yhdistää mehukkaat hedelmät ja herkullisen murupinnan –  Uotilan twistillä tietysti! Makeahko perunalimppu vie makumaailmaa uudelle herkulliselle tasolle ja näin voit myös käyttää leipäviipaleet mahdollisen hävikin alta herkullisesti pois. Tarjoile vaniljajäätelön kera ja nauti!

  • Jälkiruoka
  • Perunalimppu

Ainekset

  • isoa päärynää, kuorittuna ja viipaloituna2
  • sokeria0,5 dl
  • voita30 g
  • voita100 g
  • sokeria1 dl
  • leivinjauhetta1 tl
  • vehnäjauhoja1,5 dl
  • perunalimppuviipaletta2 kpl

Valmistusohjeet

  1. 1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. 2. Valmista ensin taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
  3. 3. Sekoita jauhot keskenään.
  4. 4. Jauha perunalimppuviipaleet tehosekoittimessa hienoksi.
  5. 5. Sekoita kaikki taikina-ainekset yhteen tasaiseksi taikinaksi.
  6. 6. Paahda sokeri kuumalla ja kuivalla paistinpannulla.
  7. 7. Kun sokeri alkaa sulamaan ja karamellisoitumaan kaada lohkotut päärynät mukaan ja sekoita joukkoon myös voi. Keitä sekoittaen 1-2 minuutin verran.
  8. 8. Nostele päärynälohkot ja loppu karamelli annosvuokiin.
  9. 9. Nostele vielä taikinaa tasaisesti päärynälohkojen päälle.
  10. 10. Paista uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja päärynät pehmeitä.
  11. 11. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
  12. Vinkki!
  13. - Voit valmistaa tämän herkun päärynän sijasta myös omenalla.

Leipäsuositus

Perunalimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ PERUNALIMPUSTA