Syksyiset ilmat ovat saapuneet ja eväänkin pitää olla tuolloin monipuolinen. Nyt nautitaan maukkaasti syksyn metsäsienistä.
Pääruoka
Perunalimppu
Jaa:
Ainekset
sipuli1
valkosipulinkynsi1
voita3 rkl
metsäsieniä250 g
vehnäjauhoja1 rkl
kuohukermaa2 dl
paistijauhelihaa400 g
kananmuna1
hienoa merisuolaa2 tl
sipuli1
Reilusti mustapippuria
Valmistusohjeet
Paista pilkotut sipulit ja renssatut sienet pannulla voin kanssa. Siirrä pannu levyltä pois, ripottele vehnäjauhot sienien päälle ja sekoita hyvin. Siirrä pannu takaisin lämmölle ja sekoita hyvin.
Kun vehnäjauho alkaa selkeästi kypsyä, lisää kerma nauhana pannulle kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta muhennos lopuksi hienolla merisuolalla ja mustapippurilla.
Paista hienonnettu sipuli pannulla voinokareen kanssa ja jäähdytä. Vaivaa jauheliha ja jäähtynyt sipuli sekä muut ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta isoja lihapullia ja painele ne pihveiksi. Paista pihvit ruskeiksi voin kanssa pannulla.
Nostele paistettu pekoni perunalimppuviipaleiden päälle. Kokoa loput leivästä siten, että pihvi tulee seuraavaksi ja metsäsienimuhennos päälle. Ei muuta kuin herkuttelemaan! Halutessasi voit keittää lisukkeeksi parsakaalta, jolloin annos käy esimerkiksi lounaasta.