Uotilan mätipelti

Jos mätipelti ei ole vielä sinulle tuttu – kokeile tätä! Uotilan mätipellin pohja on itseoikeutetusti saaristolaislimpusta ja tämä juhlava, ylellinen ja helppo alkupala sopii erinomaisesti pikkujouluihin tai  joulun juhlapöytään. Rapsakaksi paahdettu limppu, raikas smetanan ja tuorejuuston yhdistelmä ja täyteläinen mäti yhdessä tillin kanssa tekevät näistä leivistä täydellisen herkun! 

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

  • Uotilan Saaristolaislimppua10 siivua
  • voita leipien voiteluun50 g
  • Emmental-juustoraastetta
  • smetanaa0,5 dl
  • tuorejuustoa0,5 dl
  • kirjolohenmätiä50 g
  • muikunmätiä50 g
  • Tuoretta tilliä koristeluun

Valmistusohjeet

  1. 1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  2. 2. Asettele saaristolaislimppuviipaleet pellille leivinpaperin päälle.
  3. 3. Voitele leipäviipaleet voilla ja ripottele päälle emmental-juustoraastetta.
  4. 4. Paahda leipiä uunissa noin viisi minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.
  5. 5. Ota leivät uunista ja anna hetki jäähtyä ennen smetana-tuorejuuston levittämistä.
  6. 6. Lusikoi jokaiselle leivälle reilusti smetana-tuorejuustoa ja lisää päälle reilu nokare mätiä.
  7. 7. Koristele tillillä ja versoilla – tarjoile heti!
  8. Vinkki! Maltillinen juustoraasteen määrä tuo leipäviipaleille makua ja rapsakkuutta. Suuri määrä juustoa muuttaa leivän juustoleiväksi.

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ SAARISTOLAISLIMPUSTA