Maksamakkaraleipä on varmasti monelle tuttu ja monesti tomaatti löytääkin sen makupariksi. Yksinkertaisella tomaattisipulisalaatilla saa maksamakkaraleivänkin uudelle tasolle.
Aamupala
Iltapala
Maalaisruislimppu
Välipala
Jaa:
Ainekset
tomaatti1
kevätsipulinvarsi1
rypsiöljyä1 rkl
sokeria½ tl
rouhaisua suolaa myllystä 2–3
rouhaisua mustapippuria myllystä 3
Maalaisruislimppua 4 siivua
maksamakkarasiivuja (2-3 siivua per leipä)8–12 kpl
tomaattisipulisalaattian. 1,5 rkl per leipä
Voita leipien voiteluun
Tarjoiluun salaatinversoja tai yrttejä esim. lehtipersiljaa ja ruohosipulia
Valmistusohjeet
Kuutio tomaatti pieniksi kuutioiksi ja laita kuutiot kulhoon. Pilko kevätsipuli ohuiksi siivuiksi ja lisää tomaattikuutioiden joukkoon. Lisää öljy ja mausteet, sekoita ainekset lusikalla keskenään. Tarkista maku.
Paahda ruislimppuviipaleet leivänpaahtimessa. Voitele leipäsiivut voilla. Nostele maksamakkarasiivut leipäsiivujen päälle. Jaa tomaattisipulisalaatti leiville ja koristele halutessasi yrteillä. Sitten vain nauttimaan!