Leipävanukas on klassikko monessa maassa. Erityisesti Englannissa leipävanukasta on helppo löytää ravintoloiden jälkiruokalistoilta. Tuhdihko vanukas toimii perunalimppuviipaleista tehtynä myös täyttävänä välipalana.
Jälkiruoka
Perunalimppu
Välipala
Jaa:
Ainekset
perunalimppuviipaleita12 kpl
voita40 g
rusinoita75 g
täysmaitoa4 dl
kuohukermaa1,5 dl
kananmunia3 kpl
sokeria45 g
vaniljasokeria1 rkl
ruokosokeria2 rkl
Valmistusohjeet
Voitele perunaleipäviipaleet voilla ja leikkaa leivän reunat halutessasi veitsellä pois. Voitele myös uunivuoan sisäreunat voilla. Levitä voidellut leipäviipaleet kahdeksi kerrokseksi uunivuokaan voideltu puoli ylöspäin, voit halutessasi leikata siivut ensin kolmioiksi puolittamalla ne. Ripottele halutessasi kerrosten väliin ja päälle rusinoita.
Lämmitä maito ja kerma kattilassa kuumaksi. Sekoita kananmunat ja sokeri, sekä vaniljasokeri huolellisesti vispilällä sekaisin. Kaada kuuma maito-kermaseos joukkoon, koko ajan munasokeriseosta sekoittaen. Kun seos on tasaista ota tiivis siivilä ja kaada seos siivilän läpi uunivuokaan, leipäviipaleiden päälle. Anna leipäviipaleiden makuuntua seoksessa 30 minuuttia ennen uunissa kypsentämistä (viipaleiden tarvitsee kostua huolella, ettei ne pala uunissa).
Lämmitä uuni 175-asteiseksi ja ripottele ruokosokeri viimeiseksi leipäviipaleiden päälle. Kypsennä leipävanukas uunissa noin 25-30 minuutin ajan. Jäähdytä välittömästi hyvin, ettei vanukasseos kypsy liikaa. Tarjoile jäähtyneenä, vanukkaan päälle voi halutessaan ripotella kanelia.