Ihanan makuisia leipätikkareita voi nyt tarjoilla valmistujaisissa. Pienet suolaiset naposteltavat ovat mukavaa tarjoiltavaa nyt kevään juhlissa. Jokaiselle limpulle on valittu mukavat makuparit.
Alkuruoka
Munaton
Perunalimppu
Jaa:
Ainekset
lämminsavulohta200 g
ranskankermaa1 dl
sitruunamehua3 rkl
Suolaa ja pippuria
Lisäksi; keitettyä kananmunaa ja avomaankurkkua
vuohenjuustoa200 g
vispikermaa½ dl
vispikermaa vaahdotettuna½ dl
liivate1
Suolaa ja pippuria
Lisäksi; aprikoosihilloketta ja mansikoita
Valmistusohjeet
Jauha tehosekoittimessa lohi hienoksi, lisää muut ainekset joukkoon ja mausta. Tee limppuviipaleesta muotilla pieniä cocktailpalan kokoisia paloja. Laita lohimoussea leipäpalojen päälle ja nosta toinen leipäpala avomaankurkkuviipaleen kanssa päälle. Voit laittaa halutessasi leipätikkariin myös keitettyä kananmunaa pohjalle.
Kuori vuohenjuusto ja lämmitä kerma kattilassa. Lisää lämpimään kermaan vuohenjuusto ja sekoita, kunnes massa on tasaista. Lisää liotettu liivate massaan ja anna sen jäähtyä hieman, jottei kermavaahto sula lämpimän massan joukkoon.
Sekoita kermavaahto joukkoon ja anna massan jäähtyä jääkaapissa. Laita perunalimpun päälle vuohejuustomoussea ja aprikoosihilloketta. Nosta toinen limppupala päälle ja koristele mansikanpuolikkaalla.