Korvasienen aika on parhaimmillaan! Myös parsan kausi jatkuu ja nämä kaksi ovatkin loistavia maukkaan maalaisruislimpun kanssa.
Alkuruoka
Maalaisruislimppu
Jaa:
Ainekset
korvasieniä150 g
sipuli½
voita20 g
vehnäjauhoja2 tl
vispikermaa1 ½ dl
Hienoa merisuolaa ja mustapippuria
tankoparsaa1 nippu
voita2 rkl
sitruunamehua2 rkl
Hienoa merisuolaa ja pippuria
Valmistusohjeet
Pilko korvasienet ja sipuli pieniksi paloiksi ja ruskista ne voin kanssa pannulla. (Voit halutessasi paistaa timjamin oksiakin pannulla hetken, ne antavat hyvää makua muhennokseen).
Lisää paistokseen ripotellen vehnäjauho hyvin sekoittaen ja valuta kerma joukkoon kokoajan sekoittaen. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.
Leikkaa parsan tyvestä puiseva osa pois, n. 2-3 cm. Kuori tankoparsat leikkuulautaa vasten ja laita ne jääkylmään veteen (näin parsasta tulee entistäkin rapeampi ja myös nahistuneet parsat saadaan näin virkoamaan).
Laita voinokareet kuumalle pannulle ja lisää kuivatut tankoparsat joukkoon. Heiluttele pannua huolella, jotta parsat kypsyvät tasaisesti. Ota pannu pois levyltä ja purista sitruunamehu parsojen päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Laita paistinpannun päälle kansi, jolloin parsat kypsyvät vielä muutaman minuutin.
Nostele parsat paahdettujen ruislimppuviipaleiden päälle ja tämän päälle vielä herkullinen korvasienimuhennos.