Katkarapu-sillileipä

Sillileipien aatelia on tietenkin katkarapumajoneesi yhdistettynä herkulliseen saaristolaisleipään. Saaristolaislimppu on täydellinen leipä kaikille sillileiville, sekä myös muidenkin merenelävien kaveriksi. 

  • Aamupala
  • Alkuruoka
  • Iltapala
  • Saaristolaislimppu
  • Välipala

Ainekset

  • Katkarapuja 150 g
  • Täysmajoneesia 3/4 dl
  • Tomaattipyrettä1 tl
  • rouhaisua suolaa myllystä 3-4
  • rouhaisua valkopippuria myllystä 3-4
  • Saaristolaislimppua 8 siivua
  • salaatinlehteä8
  • Katkarapumajoneesia
  • matjes,- tai sipulisilliä 140 g
  • Koristeluun tuoretta tilliä ja syötäviä kukkia

Valmistusohjeet

  1. Valuta katkaravut hyvin, ja painele kevyesti siivilää vasten ettei katkarapuihin jää nestettä. Mikäli käytät pakastekatkarapuja anna niiden sulaa yön yli jääkaapissa, kelmulla peiteltynä. Valuta katkaravut huolella tämän jälkeen.
  2. Sekoita täysmajoneesi ja tomaattipyre katkarapujen joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla, sekä halutessasi tuoreella tillillä. Tarkista maku.
  3. Kokoa sillileipä, nosta salaatinlehti leipäsiivujen päälle. Laita reilusti katkarapumajoneesia leivälle ja sen jälkeen sillipalat. Koristele syötävillä kukilla ja tillillä, herkku on valmis nautittavaksi. Täyte sopii loistavasti Saaristolaisleivän kanssa.

Leipäsuositus

Uotilan Leipomon Saaristolaislimppu

Saaristolaislimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ SAARISTOLAISLIMPUSTA