Caesarsalaatti on klassikko, jonka voi hyvin tehdä myös leiväksi. Leipäkrutonkien sijaan mukavaa vaihtelua tuo ravitseva perunalimppu. Myös juustoa voi hyvin vaihdella ja suosia voimakkaita kotimaisia juustoja.
Alkuruoka
Pääruoka
Perunalimppu
Välipala
Jaa:
Ainekset
kanan paistileikettä 4 kpl
romaine salaattia100g
caesar kastiketta6 rkl
juustoa lastuina (esim. Jukolan cheddar tai Heikkilän Juustolan Rudolf)6-8 rkl
perunalimppua4 viipaletta
(3-4 rouhaisua mustapippuria pippurimyllystä)
(2 rouhaisua merisuolaa myllystä)
anjovisfileitä65g
valkosipulinkynttä3 kpl
täysmajoneesia (Hellmanns) 200 g
parmesanraastetta3/4 dl
vettä2-3 rkl
Valmistusohjeet
Mausta kanan paistileike suolalla ja valkopippurilla, halutessasi voit lisätä myös valkosipulia ja puristaa mandariinista ruokalusikallisen mehua.
Kypsennä kanan paistileike 200-asteisessa uunissa, kunnes on mehevän kypsä.
Leikkaa romaine salaatti ohueksi siivuiksi ja mausta se perinteisesti caesar kastikkeella TAI oliiviöljyllä (3 rkl) ja sitruunamehulla (2 rkl).
Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla, viimeistele juustolastuilla ja nostele salaatti sekä viipaloitu kana leipäviipaleiden päälle ja nauti!
Caesar-kastike
Soseuta anjovisfileet ja valkosipulinkynnet sauvasekoittimella ja lisää majoneesi sekä parmesanraaste.
Sekoita massa tasaiseksi ja ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä. Mausta vielä mustapippurilla.