Perunalimppu on herkullinen kaveri hirvipadan kanssa. Se on loistava lisuke juurikin pataruokien kaverina.
Juhla
Munaton
Pääruoka
Perunalimppu
Jaa:
Ainekset
voita25 g
sipuli1
sokeria2 rkl
hirven palapaistia (pieneksi pilkottuna)500 g
porkkanaa pieneksi pilkottuna2
valkosipulinkynttä3-4 kpl
tomaattia pieneksi pilkottuna150 g
vettä (ja lisää nesteen haihtuessa)5 dl
laakerinlehteä3
maustepippuria10 kpl
kuminaa1 tl
kanelitanko1
rosmariinin oksaa2
riista- tai lihafondia½ dl
demi glace -kastikepohjaa2 dl
Tarvittaessa hienoa merisuolaa
Valmistusohjeet
Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja ruskista ne voin kanssa pannulla. Lisää sokeri ja anna sen paahtua. Lisää sitten pieneksi pilkottu hirvenpalapaisti pannulle ja ruskista liha kunnolla ruskeaksi.
Lisää loput vihannekset pannulle ja sekoita hyvin. Lisää lämmin vesi ja loput mausteet pata-aineksiin. Lämmitä kuumaksi ja laita pataan, pata kannen kanssa 150 asteiseen uuniin.
Hauduta uunissa useampi tunti (n. 2½-3 h, kuten karjalanpaistiakin). Lihaa kypsytetään pitkään, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman murea.
Kypsytyksen aikana, lisää tarpeen mukaan kuumaa nestettä pataan, sillä sitä haihtuu padasta jonkin verran pois.
Maista maut ennen tarjoilua ja mausta tarvittaessa vielä suolalla. Tarjoile pata paahdettujen perunalimppuviipaleiden ja smetanan kanssa.