Graavilohileipä

Graavilohileipä

Joulukuussa on lupa herkutella ja jouluruokaa syödäänkin mielellään mahat täyteen. Joulupöydässä on perinteisesti monenlaista sorttia, kuten limppua ja graavilohta, joista saakin vaihtoehtoista mukavaa evästä. Suolaista ruislimppuherkkua voi nauttia vaikkapa kynttilävalossa takan äärellä.

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Maalaisruislimppu
  • Munaton
  • Välipala

Ainekset

  • smetanaa (1 prk)120 g 
  • suolakurkku1
  • Valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa smetana paksuhkoksi vaahdoksi ja sekoita hyvin valutetut suolakurkkukuutiot joukkoon. Mausta valkopippurilla ja laita levitettä ruislimppuviipaleen päälle. Tähän vielä graavilohta ja herkku on valmista nautittavaksi.
  2. Resepti ja kuva: Tekla Wannas

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

LISÄÄ RESEPTEJÄ MAALAISRUISLIMPUSTA

KOKEILE MYÖS NÄITÄ