Voileipäkakun voi tehdä myös itselleen, eikä vain juhlia varten. Herkuttelehan nyt vaikka viikonlopun kunniaksi tai tee jokaiselle perheenjäsenelle oma voileipäkakku!
kypsäksi paistettua broileria (miedosti suolattua)100 g
mascarpone tuorejuustoa150 g
½ sitruunan kuori
sitruunanmehua15 g
4 rouhaisua merisuolaa myllystä
punainen paprika1 kpl
4 rouhaisua merisuolaa myllystä
oliiviöljyä1 rkl
valkosipulituorejuustoa (esim. Viola)100g
fetajuustoa100 g
vihreitä kivettömiä oliiveja50 g
turkkilaista jogurttia (Salakis)150 g
Valmistusohjeet
Valmista voileipäkakun täytteet ensin, ne voit tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Siveltele leipäviipaleet vichyllä pullasudin avulla kevyesti kummaltakin puolen leipäviipaletta.
Ota ensin kostutetut saaristolaislimpun viipaleet ja nostele fetatäytettä 2 rkl leipäsiivun päälle.
Nosta toiset saaristolaislimppuviipaleet päälle ja nostele 2 rkl paprikatäytettä leipäsiivun päälle.
Nostele edellisen täytteen päälle perunalimppuviipaleet ja lisää kana-mascarponetäyte perunalimppuviipaleiden päälle.
Laita vielä viimeisenä perunalimppuviipaleet päällimmäiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kelmulla peiteltynä muutaman tunnin. Koristele mieluiseksi kasviksilla ja salaatilla juuri ennen tarjoilua.
Kana-mascarponetäyte
Pilko kypsennetty broileri kuutioiksi ja laita kulhoon, nostele joukkoon mascarpone. Raasta sitruunankuori joukkoon ja puristettu sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi massaksi ja mausta vielä suolalla. Säilytä jääkaapissa kannellisessa rasiassa käyttöön asti.
Paprikatäyte
Pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja laita ne lasiseen uunivuokaan. Sekoita oliiviöljy, sekä suola paprikakuutioihin ja laita vuoka 220-asteiseen uuniin. Paahda paprikoita noin 30 minuuttia, jolloin ne ovat hyvin pehmenneet. Jäähdytä paprikakuutiot ja sekoita ne valkosipulituorejuuston kanssa tasaiseksi. Säilytä jääkaapissa kannellisessa rasiassa käyttöön asti.
Fetatäyte
Murenna fetajuusto kulhoon pieniksi murusiksi. Leikkaa oliivit renkaiksi tai rouheiksi palasiksi, sekoita oliivit ja turkkilainen jogurtti fetan kanssa yhdeksi massaksi. Säilytä jääkaapissa kannellisessa rasiassa käyttöön asti.