Uotilan Eggs Benedict

Eggs benedict Uotilan tapaan

Eggs Benedict on suosittu amerikkalainen aamupala sekä brunssipöydän kuningas. Englantilaisen muffinin sijaan tässä reseptissä käytetään kotimaista Uotilan Maalaisruislimppua Leivän päällä perinteisesti uppomuna, pekonimurua sekä itse vaivattomasti valmistettu hollandaisekastike.

Voiko ihanammin päivä enää alkaa!

Resepti ja kuvat: Johanna H.

  • Maalaisruislimppu

Ainekset

4:lle
  • Uotilan Maalaisruislimppuviipaletta4
  • kananmunaa4
  • rucolaa
  • silmusalaattia
  • pekonia70 g
  • väkiviinaetikkaa uppomunia varten1 dl
  • mustapippuria koristeluun
  • kananmunan keltuaista3
  • voita150 g
  • sitruunamehua1 rkl

Valmistusohjeet

  1. Aloitetaan valmistamalla helppo hollandaisekastike. Paloittele voi pieniksi kuutioiksi ja laita voi sulamaan kattilaan. Kuumenna voi kiehuvaksi.
  2. Erottele kanamunista valkuaiset ja keltuaiset. Valkuaisia ei tarvitse heittää hukkaan, voit tehdä niistä myöhemmin esimerkiksi herkullisen munakkaan.
  3. Laita keltuaiset sekä sitruunamehu kapeaan ja korkeaan sauvasekoitinkulhoon. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada voi ohuena nauhana keltuaisten ja sitruunamehun sekaan. Sekoita sakeaksi.
  4. Laita uuni 200 asteeseen ja laita pekonisiivut leivinpaperin päälle. Laita pelti kylmään uuniin ja anna olla uunissa n. 15 minuuttia, tai kunnes pekonit näyttävät rapeilta. Nosta kypsät pekonit leivinpaperilta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva tarttuu paperiin.
  5. Viimeiseksi valmistetaan uppomunat. Laita kattilaan 2 litraa vettä ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, kaada joukkoon n. 1 dl väkiviinaetikkaa. Riko huoneenlämpöiset kanamunat yksitellen esimerkiksi kahvikuppiin.
  6. Sekoita kiehuvaa vettä kauhalla, jotta saat pyörteen kattilaan ja kaada kanamuna rauhallisesti pyörteen keskelle.
  7. Valmista uppomunat yksi kerrallaan. Jos haluat, että keltuainen jää valuvaksi, kypsennysaika on 4 minuuttia. 7 minuutissa keltuainen on kiinteä. Nosta valmiit uppomunat kattilasta reikäkauhan avulla.
  8. Aloitetaan leivän kokoaminen laittamalla pohjimmaiseksi rucolaa. Lusikoi päälle muutama ruokalusikallinen hollandaisekastiketta ja asettele päälle varovasti uppomuna. Murustele jäähtynyt pekoni leivän päälle. Koristeeksi silmusalaattia sekä viimeistelyksi voi rouhia myös ripauksen mustapippuria uppomunan päälle.

Leipäsuositus

Maalaisruislimppu

RESEPTEJÄ MAALAISRUISLIMPUSTA

LISÄÄ TÄMÄNKALTAISIA RESEPTEJÄ