Ruista ranteeseen saa Uotilan aamupalasuosituksella. Maalaisruislimppua, jahtimakkaraa sekä uppomunaa, näillä saadaan päivä hyvin käyntiin!
Aamupala
Maalaisruislimppu
Jaa:
Ainekset
1 annos
Jahtimakkaraa
Siitakesieniä
Majoneesia
Kananmunia
vettä2 l
väkiviinaetikkaa½ dl
merisuolaa1 rkl
Valmistusohjeet
Leikkaa jahtimakkarasta paksuja siivuja ja paista ne pannulla kummaltakin puolen. Paahda ruislimppuviipaleet ja laita alimmaisen päälle majoneesia, sekä paistettu jahtimakkaraviipale.
Paista voissa pannulla myös siitakesienet ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Toisen limppuviipaleen päälle kootaan siitakesieniä ja uppomuna. Nauti herkku sellaisenaan tai kylmän maidon sekä salaatin kera.
Kiehauta neste kattilassa ja jätä se miedolle lämmölle, jolloin se on edelleen kuumaa. Sekoita lusikalla nestettä, jotta se lähtee pyörimään.
Riko kananmunat yksitellen pyörivään veteen ja anna uppomunien keittyä minuutin ajan. Tällöin valkuainen keltuaisen ympäriltä on kypsynyt ja keltuainen on vielä valuvaa. Nosta uppomunat reikäkauhalla kattilasta.