Itse tehty silakkaherkku etikkaliemessä maistuu leivän päällä.
Iltapala
Maalaisruislimppu
Välipala
Jaa:
Ainekset
4 annosta
Uotilan Maalaisruislimppu leipäviipale
Levite
Paistettuja etikkasilakoita
Koristeluun sipulirenkaita
Koristeluun tuoretta silliä
Tuoreita silakoita1 kg
Karkeita ruisjauhoja1 dl
Suolaa1 tl
Vettä4 dl
Väkiviinietikkaa½ dl
Sokeria½ dl
Maustepippureita1 tl
Laakerinlehti½
Keskikokoinen sipuli viipaleina2
hienonnettua tilliä1 rkl
voita paistamiseen
Valmistusohjeet
Perkaa ja huuhtele silakat.
Sekoita ruisjauhoihin suola ja kääntele silakat seoksessa.
Paista voissa kullanruskeiksi ja pane sitten kulhoon.
Sekoita vesi, etikka, sokeri, pippurit, laakerinlehti ja sipuli liemeksi ja kaada silakoiden päälle.
Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. Asettele silakat syvälle vadille, kaada päälle marinadi ja koristele sipuliviipaleilla ja hienonnetulla tillillä.
Silakkaherkku –leivän saat kokoamalla leivän päälle etikkasilakat.
Lisää koristeeksi tuoreita sipulirenkaita ja tuoretta tilliä.
Tämän herkkuleivän voi nauttia napsin kera (vain viikonloppuisin tai pyhien aikaan)!