Suomalaisten suosikki juures, peruna sopii täydellisesti myös leivän päälle, salaatin muodossa. Leivästä saa juhlavamman näköisen pienillä konsteilla ja myös perheen pienimmät pitävät tästä.
Juhla
Perunalimppu
Välipala
Jaa:
Ainekset
Uotilan Perunalimppu leipäviipale
Levite
Keitettyä perunaa4
Hienoksi kuutioitu sipuli1
Majoneesia½ dl
Kermaviiliä½ dl
Sitruunamehua2 rl
Sokeria2 rl
Suolaa ja pippuria
Koristeluun: ruohosipulia
Valmistusohjeet
Aloita perunasalaatin teolla.
Sekoita ensin kaikki nesteet keskenään ja lisää sen jälkeen kuutioidut perunat (voivat olla aika ronskeja paloja) ja kuutioitu sipuli.
Anna mieluiten salaatin maustua rauhassa vaikka muutaman tunnin tai jopa yön yli.
Lisää perunasalaatti leivän päälle pyöreää muottia apuna käyttäen, koska näin saat leivästä paljon näyttävämmän.