Kylmien ilmojen herkkuja on ehdottomasti blinit. Uotilan leipäblinit ovat parhaimmillaan pannulla paistettuna ja välittömästi herkuteltuna. Makupareina toimii perinteiseen tapaan mäti, smetana ja sipuli!
Alkuruoka
Juhla
Perunalimppu
Jaa:
Ainekset
10 annosta
muna1
maitoa3/4 dl
(Ripaus suolaa)
voita paistamiseen30 g
Uotilan perunalimppua10 viipaletta
Mätiä, esim. lohen, kirjolohen, siian tai muikunmätiä
Smetanaa
Pieneksi pilkottua sipulia ja tilliä
Valmistusohjeet
Sekoita ainekset hyvin keskenään.
Kastele leipäviipaleet kauttaaltaan munamaidossa. Paista viipaleet kummaltakin puolelta kuumalla pannulla voin kanssa.
Nautitaan blinilisukkeiden kanssa.
Lisukkeita on hyvä varata 1-1 ½ ruokalusikallista per blini.