Kesäruoka on ehdottomasti uusien perunoiden lisäksi monenlaiset kalat. Näiden herkkujen kanssa pöytään kuuluu myös hyvä kotimainen leipä. Uotilan perunalimppu onkin loistava valinta kesäherkuille ja kesänpitopöytiin.
Alkuruoka
Munaton
Perunalimppu
Salaatti
Jaa:
Ainekset
1 kpl iso avomaankurkku
100 g salaattijuustoa (esim. Valio Eila)
1 dl retiisiä pilkottuna
1 rkl öljyä
10 kpl ruohosipulinkukkia
suolaa ja valkopippuria
Valmistusohjeet
Kuori avomaankurkku ja leikkaa kurkunpäät pois. Halkaise kurkku pitkittäissuunnassa ja poista siemenet lusikalla.
Paloittele samankokoisiksi paloiksi kuin salaattijuustokin. Lisää pilkotut retiisit ja oliiviöljy, mausta salaatti suolalla ja pippurilla.
Lisää ruohosipulin kukinnoista nypityt kukat, ne maustavat hennosti salaattia sipulinmakuiseksi.