Alkanutta rapukautta voi juhlistaa maukkaasti salaatilla. Uotilan rapu-caesarsalaatti pitää yllään jokirapujen lisäksi tietenkin maukkaita leipäkuutioita.
Saaristolaislimppu
Salaatti
Jaa:
Ainekset
anjovisfileitä10-12 kpl
valkosipulinkynttä3 kpl
täysmajoneesia200 g
parmesanjuustoraastetta¾ dl
vettä2-3 rkl
Mustapippuria myllystä
Saaristolaislimppua4 siivua
rypsiöljyä4 rkl
Valmistusohjeet
Soseuta anjovisfileet ja valkosipulinkynnet sauvasekoittimella ja lisää majoneesi sekä parmesanraaste. Sekoita massa tasaiseksi ja ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä. Mausta vielä mustapippurilla.
Leikkaa saaristolaisleipäviipaleet reiluiksi kuutioiksi. Laita öljy pannulle ja paahda leipäkuutiot kuumalla pannulla noin 2-3 minuutin ajan, kääntele kuutioita jotteivat ne pala. Kaada paahdetut leipäkuutiot lautaselle jäähtymään ja odottamaan.
Kokoa salaatti sekoittamalla caesarkastike revittyjen salaatinlehtien joukkoon, nostele lautaselle ja kokoa muut raaka-aineet päälle, saaristolaisleipäkuutiot, siivutettu kurkku, parmesanjuustolastut ja jokiravut. Voit koristella salaatin vielä syötävillä kukilla.