Kevään valmistujaiset ovat kohta käsillä! Tässäpä oiva vinkki sesongin voileipäkakkuun. Maukkaiden perunalimppu- ja maalaisruislimppukerrosten välistä löytyy mehevät kana- ja vihannestäytteet.
Maalaisruislimppu
Perunalimppu
Jaa:
Ainekset
säilykepaprikaviipaleita½ prk
valkosipulituorejuustoa100 g
kanankoipireittä (kypsennettyä)1 kpl
täysmajoneesia1 rkl
smetanaa1 rkl
sitruunamehua1 rkl
Mausta hienolla merisuolalla ja valkopippurilla
tomaattia300 g
oliiviöljyä2 rkl
punttia ruohosipulia½
Mausta hienolla merisuolalla ja pippurilla
täysmajoneesia2 dl
smetanaa1 dl
Mausta massa suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla
Valmistusohjeet
Kaikki leipäviipaleet kantataan. Leipäkerrokset kostutetaan kivennäisvedellä, myös tomaateista valunutta mehua voi käyttää kostutukseen. Yhteen kerrokseen tarvitaan ⅔ pakettia Uotilan limppua. Reseptistä tulee yksi voileipäkakku 20 cm pyöreään kakkuvuokaan.
Levitä valkosipulituorejuusto ensimmäisen ruislimppuleipäkerroksen päälle. Laita pilkotut paprikat tuorejuuston päälle. Nostele seuraava leipäkerros perunalimpusta.
Renssaa koipireidestä liha ja leikkaa se pienemmäksi palasiksi. Sekoita loput aineet joukkoon ja mausta massa. Täyte laitetaan edellisen voileipäkerroksen päälle.
Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi siivilään. Liika neste valutetaan pois, jonka jälkeen oliiviöljy ja mausteet lisätään yhdessä pieneksi hienonnetun ruohosipulin kanssa. Täyte nostellaan ylimmäksi kerrokseksi.
Kuorruta ja koristele vihanneksilla, salaateilla yms. makusi mukaan!
Resepti ja kuva: Tekla Wannas