Syksyn ehdottomiin herkkuihin kuuluu kotimaisista omenoista valmistettu uunipaistos. Lisää makuja klassikkoon tuo ruis- ja perunalimppu, jotka toimivat omenan kanssa vähän liiankin hyvin…
Jälkiruoka
Maalaisruislimppu
Perunalimppu
Jaa:
Ainekset
voita100 g
sokeria1 dl
ruislimppujauhetta1 dl
perunalimppujauhetta1 dl
vehnäjauhoja1 ½ dl
kotimaisia omenoita400 g
sokeria1 dl
vaniljasokeria2 tl
kanelia1 tl
Valmistusohjeet
Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää loput ainekset ja nypi massa muromaiseksi massaksi.
Limppujauhot crumbletaikinaan
Murenna limput uuninpellille pieneksi muruksi ja kuivata ne 100 asteisessa uunissa. Jauha muruset tehosekoittimessa jauhoksi.
Poista omenoista siemenkodat, tee omenasta 2 x 2 cm kuutiota. Laita loput ainekset kulhoon ja sekoita hyvin, jotta maut ovat tasaisesti omenapaloissa.
Laita omenakuutiot uunivuokiin ja lisää crumble murut omenoiden päälle. Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia. Herkuttele vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.