Ruislimpun syksyiseen kaverikuntaan kuuluu nyt metsän tarjoamat sienet. Kanttarellikeiton makua täydentää yksinkertaisuudessaan tuore ruislimppu paahdetun pekonin kera. Resepti toimii erinomaisesti myös tateille.
Keitto
Maalaisruislimppu
Jaa:
Ainekset
voita30 g
sipuli (n. 90 g)1
kanttarelleja250 g
vehnäjauhoja2 rkl
kanalientä3 dl
kermaa2 dl
hienonnettua merisuolaa1-2 tl
Mustapippuria
Valmistusohjeet
Renssaa kanttarellit puhdistamalla mahdolliset havuset pois ja repimällä sienet pienemmiksi. Freesaa hienonnettu sipuli kattilassa voin kanssa, lisää kanttarellit ja jatka freesaamista n. 5 min.
Ripottele vehnäjauhot sieniseoksen päälle ja kypsennä niitä tovi kattilassa. Kaada kanaliemi nauhana kattilaan, koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää kerma ja nauti keitto paahdetun ruislimpun ja uunissa paistetun pekonin kera!