Järvimaisemien puhtaisiin makuihin kuuluu ehdottomasti ruislimppu. Kesällä sen kaveriksi sopii lähitiloilta hankitut kasvikset, sekä pitojuusto. Näistä puhtaista mauista syntyy raikas alkusalaatti!
Maalaisruislimppu
Munaton
Salaatti
Jaa:
Ainekset
2 annosta
viipaletta Uotilan ruislimppua3
pitojuustoa100 g
retiisiä3
porkkana1
pikkusalaatteja150 g
kesäkurpitsaa50 g
herneitä½ dl
Oliiviöljyä, suolaa pippuria ja sitruunamehua
Valmistusohjeet
Viipaloi retiisit, kesäkurpitsa ja kuori herneet paloista. Paloittele juusto ja paahda ruislimppuviipaleet paahtimessa.
Kokoa aineksista salaatti ja valuta oliiviöljyä sekä sitruunamehua salaatin päälle, juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla.