Pikkujoulukausi on taas täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa virittäytyä juhlakauden tunnelmaan kuin herkullisilla tarjoiluilla! Kokosimme kymmenen helppoa ja maukasta reseptiä, jotka tekevät pikkujouluista ikimuistoiset ja sopivat niin perheen, ystävien kuin työporukan yhteisiin hetkiin.
Uotilan Leipomon suosikkilimput ovat näiden reseptien perusta, tuoden tarjottaviin täyteläistä makua ja ripauksen perinteistä joulutunnelmaa. Jokainen resepti on suunniteltu niin, että niiden valmistus on helppoa, ja lopputuloksena saat juhlakauteen täydellisesti sopivia herkkuja – oli kyseessä sitten pieni suolainen naposteltava tai makea makupala.
Mukavia herkutteluhetkiä!
Jos mätipelti ei ole vielä sinulle tuttu – kokeile tätä! Uotilan mätipellin pohja on itseoikeutetusti saaristolaislimpusta ja tämä juhlava, ylellinen ja helppo alkupala sopii erinomaisesti pikkujouluihin tai joulun juhlapöytään.
Sinihomejuusto-viikunaleipä
Itsetehty viikunahilloke on taivaallinen makupari sinihomejuuston seuraksi. Hilloketta voi tehdä enemmänkin ja tarjoilla juustotarjottimella, saaristolaisleivän kanssa.
Uuden vuoden juhlistaminen onnistuu helpoin tarjottavin. Juustot toimivat tilanteeseen kuin tilanteeseen, jolloin niistä kannattaakin tehdä valmiiksi jo cocktailpaloja.
Mätidippi on viikonlopun aatelia ja juhlien maukas suosikki. Mätidippi toimii Saaristolaislimpun kanssa erinomaisesti ja on erittäin helppo tehdä.
Levitelauta on kätevä tapa tarjoilla vaihtoehtoja leivälle, vähän niin kuin dippailun muodossa. Mukavaa vaihtelua perinteisen voin sijaan saa esimerkiksi avokadolevitteellä ja tuorejuustolla. Tämä sopii hyvin nautittavaksi, vaikka kotileffaillassa.
Saaristolaisleivän kaveriksi sopii hyvin myös riista. Kylmäsavuporo saa kaverikseen sinapilla maustetun levitteen. Yhdessä makupari sopii esimerkiksi loppuvuoden juhlatarjoiltavaksi, vaikkapa illanistujaisiin.
Juustotarjotin on loistava kavaljeeri, etenkin syksyn ja talven pimeitä iltoja varten eikä se ei jätä ketään kylmäksi. Ryhdikkään makuiset limput saavat oikeat seuralaiset täydentämään limppujen jo ennestään upeaa makumaailmaa
Klassinen skagen saaristolaisleivällä on ruoka joka käy moneen juhlaan ympäri vuoden. Juhlavamman version siitä saa lisäämällä joukkoon mätiä.
Juustoista, Uotilan limpuista ja hedelmistä koottu kranssi on täydellinen illanistujaisiin ja herkutteluun! Tämä helppo resepti yhdistää juustovalikoiman ja tuoreen Uotilan limpun, jotka saavat seurakseen raikkaita hedelmiä ja maukkaita hilloja.
Kotitekoinen karamelli palkitsee maullaan ja helppotekoisuudellaan. Ruiskaramelli on mukavaa joulunodotusnaposteltavaa!
Rakastamme hyvää ruokaa ja siksi olemmekin koonneet monipuolisen reseptipankin, josta löydät lisäinspiraatiota kotona kokkailuun. Käy tutustumassa suosittuihin resepteihimme ja nauti!