Paras graavilohi Uotilan tapaan

Paras ja mehevin graavilohi syntyy simppelisti sokerisuolaseoksesta ja kotimaisesta kirjolohesta. Valmistaminen on myös yllättävän yksinkertaista mutta lopputulos vie kielen mennessään. Tällä reseptillä onnistut varmasti luomaan suussa sulavan makuelämyksen. Ah, niin helppoa ja hyvää!

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Pääruoka

Ainekset

  • tuoretta ruodotonta kotimaista kirjolohifilettä (noin yksi keskikokoinen file).600 g
  • sokeria0,5 rkl
  • hienoa merisuolaa0,5 rkl
  • Tilliä mauksi ja koristeluun

Valmistusohjeet

  1. 1. Kuivaa lohi talouspaperilla.
  2. 2. Sekoita sokeri ja suola.
  3. 3. Ripottele sokerisuolaseos lohen pintaan.
  4. 4. Peittele kelmulla ja anna maustua jääkaapissa 12-15 tuntia.
  5. 5. Poista kelmu ja pyyhi talouspaperilla sokerisuolaseoksesta yli jäänyt liemi niin, että kalan pinta on lähes kuiva.
  6. 6. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile tillin, tuorejuuston ja Uotilan Perunalimpun kera.
  7. Vinkit:
  8. - Käytä aina puhdasta merisuolaa, ei jodioitua.
  9. - Suola tuo suolaisuuden ja sokeri mehukkuuden. Suolan ja sokerin yhdistelmä on paras graavaukseen.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ