Sillileipien aatelia on tietenkin katkarapumajoneesiyhdistettynä herkulliseen saaristolaisleipään. Saaristolaislimppu on täydellinen leipä kaikille sillileiville, sekä myös muidenkin merenelävien kaveriksi.
Aamupala
Alkuruoka
Iltapala
Saaristolaislimppu
Välipala
Jaa:
Ainekset
Katkarapuja 150 g
Täysmajoneesia 3/4 dl
Tomaattipyrettä1 tl
rouhaisua suolaa myllystä 3-4
rouhaisua valkopippuria myllystä 3-4
Saaristolaislimppua 8 siivua
salaatinlehteä8
Katkarapumajoneesia
matjes,- tai sipulisilliä 140 g
Koristeluun tuoretta tilliä ja syötäviä kukkia
Valmistusohjeet
Valuta katkaravut hyvin, ja painele kevyesti siivilää vasten ettei katkarapuihin jää nestettä. Mikäli käytät pakastekatkarapuja anna niiden sulaa yön yli jääkaapissa, kelmulla peiteltynä. Valuta katkaravut huolella tämän jälkeen.
Sekoita täysmajoneesi ja tomaattipyre katkarapujen joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla, sekä halutessasi tuoreella tillillä. Tarkista maku.
Kokoa sillileipä, nosta salaatinlehti leipäsiivujen päälle. Laita reilusti katkarapumajoneesia leivälle ja sen jälkeen sillipalat. Koristele syötävillä kukilla ja tillillä, herkku on valmis nautittavaksi. Täyte sopii loistavasti Saaristolaisleivän kanssa.