Mätikreemi

Suussa sulava mätikreemi on helppo valmistaa. Se valloittaa vaikkapa viikonloppujen herkkuna, mutta toimii myös yhtä hyvin kesäjuhlien uutena suosikkina. Kreemi sopii sellaisenaan Uotilan Saaristolaislimpun, Uotilan Perunalimpun tai uusien perunoiden kanssa.

  • Alkuruoka
  • Juhla
  • Perunalimppu
  • Saaristolaislimppu

Ainekset

  • smetanaa240 g
  • maustamatonta tuorejuustoa 200 g
  • tuoretta tilliä0,5 dl
  • siianmätiä120 g
  • valkopippuria myllystä3 rouhaisua
  • merisuolaa myllystä4-6 rouhaisua
  • Uotilan Saaristolaislimppua tai Uotilan Perunalimppua1 pkt

Valmistusohjeet

  1. Valmistusaika 2 h 15 min, josta mädin valutus vie pari tuntia.
  2. Valuta mäti, mikäli se on vetistä. Laita siivilään puhdas kahvinsuodatinpaperi, nostele mäti sen sisälle lusikalla. Nosta siivilä kulhon päälle ja peitä kelmulla. Anna valua jääkaapissa noin kaksi tuntia.
  3. Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Lisää joukkoon valutettu mäti, tilli ja mausteet, sekoita massa lusikalla tasaiseksi. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa ja tarjoile mielellään samana päivänä. 
  4. Vinkit!
  5. - Voit käyttää pakastettua tai tuoretta muikunmätiä kalatiskiltä. Mikäli käytät pakastetta, nappaa se jääkaappiin sulamaan jo edellisenä päivänä. Mädin valutusta ei kannata jättää väliin, sillä huolellisen valutuksen ansiosta kreemi saa ylellisen koostumuksen.
  6. - Voit nostaa mätikreemin tarjoilukulhossa juhlapöytään limppujen viereen levitteeksi tai tehdä valmiiksi juhlavia mätileipiä. Koristelussa voit käyttää perinteisesti tilliä ja vaikkapa syötäviä kukkia kuten orvokkeja.

Leipäsuositus

Perunalimppu

KOKEILE MYÖS NÄITÄ

LISÄÄ RESEPTEJÄ SAARISTOLAISLIMPUSTA