Herkulliset jättiravut sopivat mainiosti Saaristolaislimpun kanssa nautittavaksi. Mausteinen jättirapupannu sopii lämmittämään makuhermoja aina alkukeväästä myöhäiseen syksyyn.
Maalaisruislimppu
Pääruoka
Jaa:
Ainekset
jättikatkarapuja300 g
lohta (kuutioituna)200 g
rypsiöljyä2 rkl
keltainen paprika1 kpl
kirsikkatomaatteja300 g
chilipaprika1 kpl
valkosipulin kynsi (kuorittuna)1 kpl
punaista currytahnaa4 tl
hienoa merisuolaa0,5 tl
Saaristolaislimppua4-6 siivua
(lisukkeeksi tuoretta korianteria)
Valmistusohjeet
Sulata jättiravut edellisenä päivänä jääkaapissa ja tee selkäsivuun pitkä viilto, poista suoli ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan. Paloittele lohi pieniksi kuutioiksi.
Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele myös paprika palasiksi, sekä chilipaprika ohuiksi siivuiksi. Kuumenna pannu ja laita pannulle rypsiöljy, paprikat ja kirsikkatomaatit paistumaan muutamaksi minuutiksi.
Lisää joukkoon currytahna, valkosipuli ja jättikatkaravut, paista noin minuutti (kunnes jättikatkarapujen selkään tehty viilto on hyvin auennut kuumuudesta) ja lisää kookosmaito sekä suola joukkoon, sekoita hyvin sekaisin. Lisää lohikuutiot, sekoita ne joukkoon ja anna lämmetä hetken, siirrä pannu levyltä pois.
Paloittele Saaristolaislimppu kuutioiksi ja tarjoile jättirapupannu Saaristolaislimppukuutioiden, sekä tuoreen korianterin kanssa.