Sinisimpukat ovat yllättävän nopeita valmistaa. Perunalimppu sopii loistavasti curry-kookos simpukoiden kanssa ja onkin oiva kesäruoka.
Laktoositon
Maidoton
Pääruoka
Perunalimppu
Jaa:
Ainekset
sinisimpukoita500 g
rypsiöljyä1,5 rkl
salottisipulia (kuutioituna)1 kpl
valkosipulinkynttä (kuorittuna)1 kpl
varsiselleriä3 vartta
keltaista currytahnaa3 tl
kuohuviiniä (puolikuiva)2 dl
chilipaprika1 kpl
hienoa merisuolaa0,5 tl
kookoskermaa2 dl
Uotilan perunalimppua6 siivua
Valmistusohjeet
Esivalmistele kasvikset ensin pilkkomalla ne. Kuutioi salottisipuli ja leikkaa varsiselleri, sekä chilipaprika ohuiksi siivuiksi, pilko valkosipuli pieneksi.
Puhdista sinisimpukat huolella. Laita altaaseen tai isoon vatiin reilusti kylmää vettä ja poista avonaiset simpukat (koputa avonaisia simpukoita ja mikäli ne ei mene kiinni, niin ne ei ole syömäkelpoisia). Harjaa simpukat kevyesti ja poista mahdolliset levät yms. roskat simpukan kuorien välistä vetämällä. Nostele simpukat lävikköön ja huuhdo simpukat vielä hyvin kylmän juoksevan veden alla. Anna simpukoiden olla lävikössä, jotta vesi valuu pois.
Kuumenna laakea pannu ja laita pannulle rypsiöljy, salottisipuli, varsiselleri ja chilipaprika paistumaan muutamaksi minuutiksi. Lisää joukkoon currytahna ja nostele kuivahtaneet sinisimpukat joukkoon.
Anna simpukoiden lämmetä hyvin pannulla muutaman minuutin, hyvin sekoittaen ja kaada sitten joukkoon kuohuviini. Lisää suola ja kookosmaito, sekoita hyvin ja anna simpukoiden kypsyä noin 5 minuuttia kannen alla. Maista lientä ja lisää tarvittaessa suolaa
Tarkista, että kaikki simpukat ovat hyvin auennut kuumuudesta ja mikäli joitain simpukoita on vielä kiinni, tulee ne poistaa tarjoiltavista simpukoista. Tarjoile sellaisenaan perunalimpun kanssa.