Parsakauden ollessa parhaimmillaan, mielikuvitus on vain rajana miten sesongin herkkua syökään. Perunalimppu on oiva kaveri parsalle ja tämän leivän voi halutessaan valmistaa myös grillissä.
Pääruoka
Perunalimppu
Jaa:
Ainekset
Uotilan perunalimppua4 siivua
Rypsiöljyä3 rkl
fetajuustoa 100 g
vihreää tankoparsaa6-8 kpl
yrttiöljyä (resepti alla)3-4 rkl
rouhaisua mustapippuria, sekä suolaa myllystä1-2 rouhaisua
oliiviöljyä (extra virgin)3 dl
basilikaa2 ruukkua
lehtipersiljaa1 ruukku
viinisuolaheinää1 ruukku
hienoa merisuolaa2 tl
Valmistusohjeet
Valmista ensin yrttiöljy. Leikkaa yrtit saksilla yrttiruukuista pois ja huuhtaise ne kylmällä vedellä, painele talouspaperin sisällä kuivaksi. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä noin minuutin, jotta yrttiöljystä tulee tasaista. (Voit tehdä yrttiöljyn myös sauvasekoittimella, korkea reunaisessa astiassa).
Kuori tankoparsat ja paloittele ne. Laita parsapalat kulhoon, valuta 1 rkl rypsiöljyä päälle ja rouhaise suola, sekä pippuri myllystä joukkoon. Sekoita nostellen lusikalla mausteet ja öljy tasaisesti parsapaloihin.
Kuori tankoparsat ja paloittele ne pieniksi siivuiksi. Leikkaa retiiseistä päätypalat pois ja siivuta retiisi. Laita parsapalat ja retiisisiivut kulhoon, sekoita yrttiöljy joukkoon.
Voitele leipäviipaleet rypsiöljyllä pullasudilla penslaamalla ja murenna fetajuusto leipäviipaleiden päälle.
Nostele parsapalat fetajuuston päälle ja paahda leivät uunin ylävastuksilla 250-asteessa noin 5minuutin ajan. (Vaihtoehtoisesti leivät voi nostaa grilliin parilalle 1-2minuutiksi, valuta tuolloin parilalle hivenen öljyä ennen paistoa.) Nostele leivät yläritilälle vielä muutamaksi minuutiksi.
Valuta yrittiöljyä leipien päälle juuri ennen tarjoilua ja nauti sellaisenaan tai vihersalaatin kanssa.