Suomalaiset perinteisesti syövät leipää keittoruokien kanssa. Kaura onkin oiva kaveri myös monelle mausteiselle ruoalle, kuten esimerkiksi Tom Yam -keitolle.
Keitto
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Pääruoka
Perunalimppu
Jaa:
Ainekset
vettä8 dl
Tom Yam maustetahnaa2 rkl
herkkusieniä100 g
kaffirlimen lehtiä (löytyy maustehyllystä)4 kpl
chili1/2
tomaattia200 g
ruokosokeria1 rkl
hienoa merisuolaa1 tl
kookoskermaa2 dl
broilerin sisäfilettä kypsennettynä TAI katkarapuja200 g
kevätsipulia pilkottuna1dl
Perunalimppuviipaleita6-8 kpl
Valmistusohjeet
Laita vesi ja Tom Yam maustetahna kattilaan ja laita seos liedelle kiehumaan. Viipaloi herkkusienet siivuiksi ja lisää ne kattilaan, anna seoksen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
Lisää limen lehdet seokseen ja mikäli haluat keitosta tulisempaa laita myös puolikas chili joukkoon. Paloittele tomaatit kuutioiksi tai vaihtoehtoisesti puolita kirsikkatomaatit, lisää tomaatit, suola, sokeri ja kookoskerma seokseen ja anna keiton muhia miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
Lopuksi lisää kypsä kuutioitu broileri tai sulatetut katkaravut joukkoon. Siirrä kuuma keitto pois liedeltä.
Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja ennen tarjoilua laita pilkotut kevätsipulit keiton päälle. Koristele halutessasi korianterilla ja chiliviipaleilla. Paahda kauraleipäviipaleet ja nauti keitto paahdettujen leipäviipaleiden kanssa.
Vinkki! Voit halutessasi tehdä keiton myös ilman kookoskermaa.