Klassinen skagen saaristolaisleivällä on ruoka joka käy moneen juhlaan ympäri vuoden. Juhlavamman version siitä saa lisäämällä joukkoon mätiä.
Alkuruoka
Juhla
Saaristolaislimppu
Jaa:
Ainekset
5 annosta
katkarapuja 150 g (n. 2 dl)
täysmajoneesia0,5 dl (50g)
ranskankermaa1 rkl (25g)
tuoretta tilliä1 rkl
sitruunanmehua2 tl
lohen tai kirjolohenmätiä 2 rkl (30g)
Valkopippuria ja tarvittaessa hienoa merisuolaa
Saaristolaisleipäviipaleita
Frisee- tai jääsalaattia
Skagenmassaa
Koristeluun: Lohen mätiä ja tilliä
Valmistusohjeet
Valuta katkaravut hyvin, ja painele kevyesti siivilää vasten ettei katkarapuihin jää nestettä. Mikäli käytät pakastekatkarapuja ja pakastemätiä anna niiden sulaa yön yli jääkaapissa, kelmulla peiteltynä. Valuta katkaravut huolella tämän jälkeen. Pakastemäti kannattaa valuttaa suodatinpaperin läpi siivilässä ja peittää kulho kelmulla.
Pienennä katkaravut veitsellä pienemmäksi.
Sekoita täysmajoneesi ja ranskankerma joukkoon ja mausta sitruunamehulla, sekä tillillä.
Lisää skageniin lopuksi valutettu mäti. Tarkista maku, monesti mäti on suolaista, jolloin lisää suolaa ei välttämättä enää tarvita maustamiseen. Täyte sopii loistavasti Saaristolaisleivän kanssa.
Laita leipäsiivun päälle salaatinlehti ja nostele lusikalla reilusti täytettä juuri ennen tarjoilua. Koristele lohenmädillä ja tillillä.